Top Gear presenteert eerste promo-filmpje

25 april 2016 14:48 | amusement | Door Televizier

© Screenshot YouTube

Top Gear keert in mei terug op de buis. Om de fans alvast lekker te maken, lichten de makers een klein tipje van de sluier met een spannend promo-filmpje.

Matt LeBlanc, een van de vele nieuwe Top Gear gezichten, gaat in het korte clipje helemaal los in een Ariel Nomad buggy.

Mad Matt LeBlanc

Maar voordat Matt als een ware Mad Max door de zandwoestijnen van Marokko kan crossen, moet hij eerst in de unieke wagen zien te komen. De Ariel Nomad is feitelijk weinig meer dan een buizenframe met wielen. Er zijn dus geen deuren waardoor je niet zozeer in de Nomad stapt maar er in klimt. De 48-jarige acteur heeft daar zichtbare moeite mee, maar zodra hij eenmaal zit gaan de remmen letterlijk en figuurlijk los.

Jeremy Clarkson 

Ondertussen heeft oud-Top Gear gezicht Jeremy Clarkson zo zijn eigen problemen. Hij komt in het najaar met een eigen autoprogramma op Amazon Prime, maar heeft nog steeds geen naam voor de show. In zijn wekelijkse column in de Britse krant de Sunday Times onthult hij hoe lastig het is een programmatitel te verzinnen die iedereen goed vindt, nog beschikbaar is en totaal niet aan Top Gear doet denkent. 

"Gear Knobs"

Clarkson vertelt dat hij zelf de naam "Gear Knobs" had aangedragen, een subtiele, ietwat vunzige verwijzing naar zijn vorige show. "Gear" is onschuldig, maar "knobs" is naast "knoppen" ook Britse spreektaal voor erecte geslachtsdelen. Jeremy's advocate raadde het hem ook af. Het zou teveel doen denken aan "Top Gear", waardoor de BBC in theorie een rechtszaak aan kan spannen. De zoektocht gaat door.

Meer over