"Top Gear-team met Netflix in gesprek over nieuwe show House Of Cars"

13 mei 2015 13:07 | amusement | Door Televizier

© BBC - Ellis O'Brien

Top Gear-mannen Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May onderhandelen volgens Britse media met Netflix over een nieuw programma: House Of Cars.

Jeremy ClarksonRichard Hammond en James May zijn in gesprek met Netflix over een nieuw autoprogramma, melden Britse media. Het voormalige Top Gear-trio zou zelfs al een naam hebben voor de show: House Of Cars, een verwijzing naar Netflix-hitserie House Of Cards.

ITV en Amazon

Ook de Britse commercieële zender ITV, de grootste concurrent van de BBC, lijkt interesse te hebben in een programma met ClarksonHammond en May. Vorige week werden de heren gespot bij het huis van ITV-baas Peter Fincham, waar ze een geheime bespreking hadden. Daarnaast zouden de Top Gear-mannen in onderhandeling zijn met streamingdienst Amazon.

BBC

De BBC nam ondanks het enorme succes van Top Gear afscheid van Jeremy Clarkson, nadat hij een producer van de autoshow zou hebben geslagen. Richard Hammond en James May wilden niet verder zonder hun maatje en vertrokken ook. Opvallend is dat drie eerder geschrapte afleveringen met Clarkson toch nog op de buis komen.

Top Gear

Voor een nieuwe reeks Top Gear is de BBC ondertussen bezig met de samenstelling van een vers presentatieteam. Volgens geruchten zou die nieuwe bezetting al compleet zijnacteur Philip Glenister, oud-model Jodie Kidd en motorracer Guy Martin zouden het stokje overnemen. Allemaal maakten zij al eerder autoprogramma's bij andere zenders.

Lees ook:
"Top Gear-trio stiekem in gesprek met grootste concurrent BBC"

Meer over