Toprak Yalçiner verlaat Goede Tijden, Slechte Tijden

2 juli 2014 09:37 | amusement | Door Televizier

© Nick van Ormondt

Na tweeënhalf jaar lief en leed valt het doek voor Toprak Yalçiner in Goede Tijden Slechte Tijden. Haar personage Nuran Baydar gaat revalideren in het buitenland.

Toprak speelde de rol van Nuran met veel plezier. Ze veranderde in de soap van een streng gelovige moslima in een frivole flierefluiter. Deze transformatie juichte de actrice toe, maar afgelopen maandag deed Nuran haar hoofddoek weer om. Het bleek het begin van het einde; vanavond is Toprak Yalçiner voor het laatst te zien in Goede Tijden, Slechte Tijden. 

Goede Tijden, Slechte Tijden

De brunette weet al zeven weken dat ze de serie gaat verlaten. Al die tijd moest ze haar vertrek geheim houden. In de serie gaat Nuran, die na een gevecht met Sjors door een raam viel en verlamd raakte, revalideren in het buitenland. De deur is dus niet meteen helemaal dicht. "Die kans is er altijd in Goede Tijden", vertelt de actrice aan RTL Boulevard. 

Toprak Yalçiner

Yalçiner vindt dat ze stopt op haar hoogtepunt. ''Ik ga weg. Het is altijd een bitterzoet gevoel. Mijn collega's zijn superlief en daar wil je eigenlijk niet weg. Maar na gesprekken kom je erachter dat het tijd is voor iets anders, het is nu tijd voor Toprak", aldus de actrice. 

Hoofddoek

Door de komst van Nuran in GTST kregen de schrijvers van de soap talloze nieuwe mogelijkheden met de verhaallijn. Ook de kijkers reageerden positief op de komst van de vrouw met hoofddoek. 

BNN

De 27-jarige actrice heeft inmiddels alweer andere werkzaamheden in het vooruitzicht. Zo gaat ze in september het theater in. "Daar ligt ook mijn hart, het stuk heet De kapsalon en is een comedy." Behalve theater gaat Toprak volgend jaar ook bij BNN aan de slag. Wat ze precies gaat doen kon ze nog niet vertellen. 

Cliff

Toprak verlaat nu al Meerdijk, terwijl de seizoenfinale over een paar dagen is. Marly van der Velden vertelde het een en ander over de aanstaande cliffhanger van Goede Tijden, Slechte Tijden.

Meer over