"Trevor Noah volgt Jon Stewart op in The Daily Show"

De Zuid-Afrikaanse komiek Trevor Noah gaat The Daily Show presenteren na het vertrek van Jon Stewart. Dat meldt The New York Times.

Jon Stewart neemt in 2015 na 17 jaar afscheid van The Daily Show, maakte hij vorige maand bekend. The New York Times weet nu wie Stewart gaat opvolgen in het satirische nieuwsprogramma: de stand-upcomedian Trevor Noah. Volgens de Amerikaanse krant maakt Comedy Central het nieuws later vandaag officieel bekend.

Trevor Noah

Noah is voor het Amerikaanse publiek nog niet zo bekend, maar toch heeft hij al enige ervaring. De komiek is in Zuid-Afrika geboren en begon daar als soapie. Daarna presenteerde hij in Zuid-Afrika praatprogramma's op televisie en radio en tourde hij rond met zijn eigen stand-up-comedy-shows. In december 2014 verscheen Noah voor het eerst in The Daily Show, als correspondent.

Borrel

En na drie optredens in de populaire nieuwsshow mag Noah nu al aan de bak als presentator. "Je kunt het de eerste paar uur gewoon niet geloven," reageert hij vanuit Dubai. "Je hebt dan eigenlijk een borrel nodig, maar dan ben je precies op een plek waar je geen alcohol kunt krijgen."

Jon Stewart

"Ik ben onwijs blij voor de show en voor Trevor," liet Jon Stewart weten. "Hij is een geweldige komiek en we vonden het al fantastisch om met hem te werken. Misschien kom ik nog wel eens terug in de show als correspondent!" Comedy Central-baas Michele Ganeless zei: "Er is geen nieuwe Jon Stewart. Ons doel was om iemand te vinden die iets spannends in de show brengt: iets nieuws, iets anders."

The Daily Show

The Daily Show is razend populair in Amerika en won maar liefst 19 Emmy's. Voor veel Amerikanen is het programma een belangrijke nieuwsbron. In Nederland is The Daily Show elke dag te zien bij Comedy Central Extra.

Lees ook:
Jon Stewart stopt met The Daily Show. 

Reageren