Trijntje en Anouk zien elkaar niet meer

5 November 2015 11:18 | amusement | Door Televizier

© Screenshot RTL 4

Na de uitspraken van Anouk bij RTL Late Night over Trijntje Oosterhuis' kledingkeuze tijdens het Eurovisie Songfestival hebben de dames mot. 

Ooit waren de dames hartsvriendinnen, maar nadat Anouk snoeiharde kritiek leverde op de kledingkeuze en het optreden van Trijntje Oosterhuis op het Eurovisie Songfestival, is de verhouding bekoeld. Anouk zei in september in RTL Late Night dat ze de jurk van Trijntje vreselijk vond: „Als je een jurk draagt met een uitsnijding tot op je schaambot, moet je niet verbaasd zijn dat er opmerkingen komen.” En de rest vond ze eigenlijk ook niks: „Dat licht, en dan dat rouwkapje dat ze afgooide... Dat er niemand heeft gezeten van: dat moet je anders doen, snap ik niet. Het is lullig voor haar, want ze zong het prima. Maar de rest was gewoon niet top.”

Voicemail

In het AD vertelt Anouk dat Trijntje niet blij was met die opmerkingen. „Het ding is: ik heb haar sinds het Songfestival nooit meer gezien. Ze heeft na die uitzending m'n voicemail minutenlang ingesproken. Maar daar heb ik niet zo veel mee. Ik spreek iemand liever face to face. Ik heb haar laten weten: de deur staat hier voor je open, kom een kop koffie drinken. Maar ze had geen tijd, stuurde ze terug. Ik heb haar ook gezegd: 'Ik begrijp je probleem niet. Want alles wat ik zei, heb ik jou al verteld'.”

Geen smaak

Voice-jurylid Anouk zegt dat ze Trijntje meteen een bericht stuurde toen ze doorhad in welk gewaagde outfit haar vriendin zou optreden. „Tijdens het Songfestival al. Toen ik die jurk zag, heb ik haar geappt. Kijk, als je zelf te weinig creatieve mind hebt om een koers uit te zetten, moet je die door anderen laten bepalen. Maar als die niet zo veel smaak hebben, gaat het mis. Dat is wat er is gebeurd. Toch heb ik ook met haar te doen. Ik denk dat ze aan dat Songfestival wel een klap heeft overgehouden. Ze is er klaar mee nu. Dat begrijp ik wel, maar je moet ook tegen kritiek kunnen. En ik ga niemand coveren, omdat ik je toevallig goed ken. Zo leef ik niet. Nou goed. Op naar Douwe Bob. Ik verwacht dat hij het goed gaat doen.”

 

Meer over