Trijntje Oosterhuis genomineerd voor slechtste tweet van het jaar

21 Mei 2014 13:35 | amusement | Door Televizier

Op Twitter en Facebook liet de zangeres weten dat ze voor elke like op haar sociale media 1 euro aan Giro 555 zou doneren. Trijntje verkeek zich in de grote hoeveelheid likes en krabbelde terug. Deze blamage bezorgt haar een nominatie voor het slechtste bericht van het jaar.

Een beetje dom

De prachtige benefietactie voor de orkaanslachtoffers op de Filipijnen eindigde in een waar drama voor Trijntje Oosterhuis. Waar alle aandacht naar de slachtoffers van het natuurgeweld had moeten gaan, was het Trijntje Oosterhuis die in de schijnwerpers kwam te staan. De zangeres toonde goede wil door aan te geven dat ze voor elke like op haar sociale media 1 euro aan Giro 555 zou doneren. Het was het begin van een heuse tragedie.

200.000 likes

Nadat ze haar bericht op de sociale media had geplaatst floot het zangvogeltje niet lang meer. De actie van Trijntje kreeg enorm veel media-aandacht en binnen no-time stond de teller op 200.000 likes. Voor Trijntje bleek dit iets te veel van het goede en ze besloot haar belofte niet na te komen. Dit schoot in het verkeerde keelgat van menigeen.

Keiharde knaken of slechts wisselgeld?

Er volgde een stormvloed aan boze reacties, bedreigingen en grappen aan haar adres. Ondanks de aandacht in de media weigerde de zangeres het forse bedrag te schenken. Wél doneerde ze een mysterieus bedrag. Waren zit keiharde knaken of slechts wisselgeld? De precieze donatie behoort tot Neerlands best bewaarde geheimen.

De Beste Social Media Awards

Trijntje schaart zich tussen verschillende bedrijven die genomineerd zijn voor de Beste Social Media Awards. Dit zijn vaak merken die zich, in tegenstelling tot Trijntje, in het afgelopen jaar het beste hebben geprofileerd op sociale media. Trijntje kan hier dus nog iets van leren. 

Stemmen

Het is de eerste keer dat De Beste Social Media Awards worden uitgereikt. "Social media zijn volwassen geworden en verdienen in Nederland hun eigen creatieve prijzen", aldus initiatiefnemer Diederik Broekhuizen. De uitslag wordt bepaald door een vakjury en het  publiek. Tot dinsdag 10 juni kan er nog gestemd worden. Twee dagen later wordt onthuld of Trijntje daadwerkelijk het slechtste bericht van het jaar heeft verstuurd. Of ze opnieuw op alle aandacht zit te wachten is de vraag.

Meer over