Trijntje zonder hakken op het Eurovisie Songfestival

Wat Trijntje gaat dragen op het Eurovisie Songfestival is nog geheim, een ding wil de zangeres wel kwijt: „Ik ga niet op knalhoge hakken optreden.”

Het schoenenvraagstuk luistert nauw bij Trijntje Oosterhuis. Want ze voelt zich prima thuis hoog in de lucht, het ligt er alleen een beetje aan bij welke gelegenheid ze moet aantreden. „Als ik twee uur lang lekker in een kroegje sta, dan kan ik heen en weer lopen en dansen op hakken en dan heb ik de tijd om het publiek mee te nemen, maar op het Eurovisie Songfestival moet ik dat in één liedje en drie minuten voor elkaar krijgen.

Als ik dat op hakken ga doen, weet ik nu al dat het er niet uit zal zien. Ik kan goed onder druk presteren, maar dan voel ik me niet in balans, niet geaard.”

Doodsangsten

Trijntje heeft wat dat betreft al een slechte ervaring achter de rug. Daar heeft ze dus van geleerd: „Ik heb wel eens gehad dat de paniek me om de oren schoot tijdens een optreden. Dat ik er bijstond alsof ik doodsangsten uitsta en dat was ook zo. Nee, dat ga ik mezelf niet meer aandoen.”

Hysterisch

Kan Trijntje verder helemaal niets verklappen over haar outfit op het Eurovisie Songfestival op 19 mei? „Het wordt ieder geval iets wat bij mij past, wat bij mijn lijf past en waar ik me lekker in voel. Geen knalhoge hakken dus. En verwacht niet iets hysterisch, ik wil dicht bij mezelf blijven. Maar bij mij is de volgorde der dingen altijd: eerst de muziek, daarna komt de rest.”

Wat er ook gebeurt, Trijntje gaat hoe dan ook alles geven op het Eurovisie Songfestival

Reageren