TROS kort humorloze voorstelling Hans Liberg in

De TROS bestaat 50 jaar en pakte flink uit met een jubileumshow in Carré. De omroep huurde Hans Liberg in om een komische show te maken over de geschiedenis van de TROS. Dit bleek een verkeerde beslissing.

De jubileumvoorstelling van Hans Liberg werd dinsdagavond opgenomen in Koninklijk Theater Carré. Aanstaande zaterdag zou de volledige show worden uitgezonden, maar het schouwspel viel zo slecht in de smaak bij het aanwezige publiek, dat de Tros heeft besloten om de show in te korten.

Cees den Daas

Volgens voormalig TROS-baas Cees den Daas was het een pijnlijke avond. “Als de TROS dit terugbrengt tot een samenvatting van 25 minuten blijft men de meeste ellende wel bespaard. Je zult weinig mensen aantreffen die een positief oordeel vellen,“ aldus Den Daas in het AD.

TROS

Volgens sportcommentator Evert ten Napel zat er te weinig vuur in de voorstelling van Hans Liberg. “Het enthousiasme was niet bepaald groot. Alsof Liberg een script had gekregen dat hij moest uitvoeren en dat een beetje combineerde met elementen uit zijn eigen shows. Pijnlijk voor die man.”

TROS-coryfeeën

Naast Evert ten Napel waren er diverse TROS-coryfeeën in de zaal aanwezig, waaronder André van Duin, Frans Bauer en Jan Smit. Een TROS-ster die graag anoniem wil blijven heeft absoluut niet genoten van de voorsteling. ‘’Het was een avond vol pijnlijke stiltes. Niemand werd er vrolijk van.’’

Hans Liberg

Hans Liberg plaatste voorafgaand aan zijn jubileumshow een bericht op Twitter, waarin de cabaretier schrijft dat hij het publiek gaat amuseren. Dit is hem helaas dus niet gelukt.

Jubileum

Volgens een woordvoerder van de TROS worden er ongeveer twintig minuten uit de voorstelling gesneden. De jubileumuitzending van het TROS Muziekfeest vult het gat zaterdagavond op.

Hopelijk verloopt het jubileumfeest van RTL zonder problemen.

Meer over:

Reageren