Trouwshow Chantal Janzen en Wendy van Dijk krijgt ereplekje op zaterdagavond

24 Januari 2017 12:09 | amusement | Door Televizier

© Mike van den Toorn

RTL 4 heeft hoge verwachtingen van het nieuwe programma van Chantal Janzen en Wendy van Dijk. De trouwshow krijgt een belangrijke plaats in de programmering: op zaterdagavond primetime.

Janzen & Van Dijk: Voor al uw bruiloften en partijen is vanaf 18 maart elke zaterdag om 20.00 uur te zien op RTL 4, blijkt uit de uitzendschema's van de zender. Een ereplekje dus, waarop RTL 4 steevast hoge ogen gooit met grote shows als Ik hou van Holland en Weet ik veel.

Droombruiloft

Janzen & Van Dijk draait om kinderen die het hoog tijd vinden dat hun ouders gaan trouwen. In elke aflevering nemen twee gezinnen het tegen elkaar op om Chantal en Wendy te overtuigen dat zij een droombruiloft én huwelijksreis verdienen. Ze voeren opdrachten uit waarin ook andere familieleden een rol kunnen spelen.

Million Dollar Wedding

De nieuwe trouwshow doet denken aan het RTL 4-programma Million Dollar Wedding uit 2008, waarin stelletjes streden om een groots huwelijksfeest. Ook deze show werd gepresenteerd door Wendy van Dijk en kreeg een prachtig plekje op de zaterdagavond. Million Dollar Wedding bleek echter een flop: op het dieptepunt keken er slechts 412.000 kijkers.

Spijt

Wendy gaf later aan dat ze spijt heeft van Million Dollar Wedding. "Ik heb geleerd hoe het niet moet", zei ze in 2015 op radiozender 100%NL. "Het is gewoon jammer." De presentatrice kan met haar nieuwe show revanche nemen.

Zakdoek

"Ik ben erachter gekomen dat ik nergens zoveel huil als bij bruiloften", gaf Wendy onlangs toe in RTL Boulevard. "Je zou denken bij begrafenissen, maar juist bij bruiloften jank ik de hele dag door." Gelukkig staat Chantal haar bij. "Ik ben haar zakdoek", aldus Chantal.

Meer over