Trump-imitator zag megasucces Zondag Met Lubach-video niet aankomen

24 januari 2017 14:05 | amusement | Door Televizier

Greg Shapiro is verrast dat zijn Donald Trump-imitatie nu de wereld overgaat. De Nederlands-Amerikaanse komiek imiteerde de nieuwe president voor Zondag met Lubach.

"Dat we hiermee viral gaan, had ik niet verwacht", laat Shapiro weten aan Het ParoolIn het bejubelde ZML-item is te horen hoe de komiek Nederland voorstelt aan Donald Trump. Shapiro, een van de oprichters van het Amsterdamse comedygezelschap Boom Chicago, doet dat met een prachtige imitatie van de stem van de president.

Viral

De video is een regelrechte hit. Op Facebook is hij al bijna 27 miljoen keer bekeken en dat aantal stijgt nog met de minuut. Media uit onder meer de Verenigde Staten, Duitsland en Italië pikten het item op.

Surfer uit California

Het duurde even voordat Shapiro door had hoe hij het geluid van Trump kon vangen. "Het kwartje viel pas toen ik me realiseerde dat Trump geen New Yorks accent heeft. De man ís zowat Manhattan, maar hij praat als een surfer uit California." Naast het accent weet Shapiro ook de timing en herhalingen van Trump eng nauwkeurig na te bootsen.

Obama

De Trump-imitatie lijkt razend moeilijk, maar volgens Shapiro valt dat wel mee. "Een Trumpimpressie is een stuk makkelijker dan het nadoen van de voormalige president Barack Obama. Trump blijft heel erg herkenbaar. Eigenlijk is het nadoen van Obama een beetje saai voor een komiek."

Bekijk hierboven Shapiro's uitleg over zijn Trump-imitatie.

Meer over