Tuinprogramma Groene Handen van de buis vanwege sponsor

Groene handen, het nieuwe RTL-lifestyleprogramma van Lodewijk Hoekstra, keert niet terug op televisie door problemen met sponsor Intratuin. De tv-tuinman is not amused.

Groene handen maakte in maart haar debuut bij RTL op zondagmiddag. De show was het geesteskindje van Lodewijk Hoekstra die zijn green living filosofie wilde uitdragen. Maar de kijkcijfers waren, mede door het zachte lenteweer, niet super. 

Geen sponsor

Lodewijk had er desalniettemin alle vertrouwen in dat hij samen met kok Hugo Kennis en bloemstylist Sarah Dikkereen tweede serie mocht maken. Intratuin staat echter niet te springen de knip te trekken, zo onthulde een gepikeerde Lodewijk op Radio 2: "Voor een televisieprogramma heb je hoofdsponsoren nodig en het liefst hoofdsponsoren die zich een beetje aan hun woord houden. Daarvoor moet je niet bij de Intratuin zijn, laten we het daarop houden.

Onkruid

Maar Lodewijk geeft zich niet zomaar gewonnen. Hij is inmiddels al op zoek naar andere sponsors voor een doorstart: "Ik ben ook net onkruid, ik verga niet, dus ik denk dat het het voorjaar wordt. I’ll be back.”

Meer over:

Reageren