Miljuschka in Japan

TV-chef Miljuschka ontdekt de keuken van Japan

30 januari 2019 11:40 | amusement | Door Televizier

© 24Kitchen
Miljuschka Witzenhausen kan Azië maar niet loslaten. Na haar succesvolle show Miljuschka’s Street Food Vietnam reist de tv-chef nu naar Japan. Het nieuwe programma heet dan ook Miljuschka in Japan.

In het land van de rijzende zon maakt Miljuschka Witenhauzen voor 24Kitchen kennis met de beste chefs en ingrediënten om zo alle geheimen van de Japanse keuken te ontrafelen. Ze proeft vreemde gerechten die in Japan heel normaal zijn en leert over sojasaus, sushi, wasabi en ramen.

Miljuschka in Japan

De reis is er een om te herinneren, vindt Miljuschka. "De passie voor eten in Japan, de mensen, cultuur en het continue streven naar perfectie in de keuken hebben grote indruk op me gemaakt." Dat komt misschien ook door alle gekke gerechten die ze heeft geproefd. Miljuschka: "Ik heb inktvis gegeten die zó vers is dat de tentakels zich vastzuigen in mijn mond, een waanzinnige en bizarre sensatie. En ik speel Russisch roulette met vis, door het eten van de levensgevaarlijke kogelvis die bij een verkeerde bereiding dodelijk is."

Miljuschka in Japan is vanaf 25 februari wekelijks te zien op 24Kitchen.

Meer over