Tv-crew redt man van onbewoond eiland tijdens opnames

Het verhaal lijkt rechtstreeks uit de film Cast Away te komen. Een televisieploeg van het programma River Monsters redde een visser van een wisse dood.

De cameraploeg van Animal Planet werkte aan opnames voor het programma River Monsters in Australië. Het team was op zoek waren naar een reuzenzeebaars, toen ze plotseling een man op een onbewoond eiland zagen. 

'Cast Away'

Afgelopen week zijn de opzienbarende beelden uitgezonden. Daarin is te zien hoe de cameraman eerst een koelbox ziet staan op de rotsen om niet veel later te ontdekken dat iemand om hulp roept. De man zat al 60 uur moederziel alleen op het bloedhete eiland, waar het al dagen meer dan 40 graden was.

Verdwaald

De lokale visser, Termini, verdwaalde nadat hij van zijn boot af was gegaan om te zoeken naar oesters. Hij strandde op het eiland zonder eten of drinken. Het eerste waar hij om vroeg toen hij gered werd, was dan ook water. Termini was zo wanhopig, dat hij al klaar was om te sterven, zo vertelt de regisseur. Als de crew een dag later langs was gekomen, had de visser het verhaal niet kunnen navertellen. 

De redding vond plaats in november en de man is naar eigen zeggen inmiddels volledig hersteld.

Reageren