Met mystery guests...

Loretta Schrijver speelt prinses Beatrix in De TV Kantine

12 Januari 2021 09:56 | amusement | Door Jef Willemsen

© ANP
De TV kantine maakt ook dit seizoen gebruik van BN'ers en onverwachte gastacteurs. Zo krijgt Loretta Schrijver in de eerste aflevering een erg vorstelijke rol toebedeeld.

Programmamaker Carlo Boszhard kon bevestigen dat in de seizoensopener de koninklijke familie hun opwachting maakt, met Loretta als prinses Beatrix.

Golden Girls

Carlo heeft Loretta zelf al herhaaldelijk gepersifleerd in De TV kantine, de aanstekelijke lach van het Koffietijd icoon is onmiskenbaar. Maar Loretta heeft zelf ook al eens meegespeeld. In een persiflage op de klassieke 80s comedyserie The Golden Girls vertolkte ze de ietwat simpele Rose Nylund.

De Geknipte Gast

Nu laat ze zich verleiden de oude koningin gestalte te geven. Beatrix is toe aan een knipbeurt en ploft neer in de kappersstoel van Eus in een spoof op het interviewprogramma De geknipte gast.

Mystery Amalia

RTL gaf ook al een staatsieportret vrij van de Oranjes die door Ivo Niehe (Carlo) aan de tand worden gevoeld over hun omstreden reis naar Griekenland. Koning Willem-Alexander wordt gespeeld door Frits Huffnagel, Elise Schaap is Máxima, Irene Moors vertolkt Laurentien en een nog onbekende acteur of actrice kruipt in de huid van kroonprinses Amalia. 

De TV kantine is iedere donderdag te zien om 20.30 uur op RTL 4.

Meer over