TV-tips voor Oudejaarsavond

Met deze tv-shows ga je knallend het jaar uit

31 december 2021 07:00 | amusement | Door Judith Regeling

© KRO-NCRV / BNNVARA / William Rutten
Haal de oliebollen en appelflappen maar gauw in huis, want Oudejaarsavond staat voor de deur. Benieuwd welke shows je vanavond niet mag missen. Wij hebben de leukste specials voor je op een rijtje gezet.

Tijd voor MAX Oudejaarsshow (Omroep MAX)

Sybrand Niessen en Martine van Os bijten op Oudejaarsavond het spits af met een bijzondere editie van hun talkshow Tijd voor Max. In deze Oudejaarsshow blikken ze terug op het afgelopen jaar en kijken ze vooruit naar 2022. Natuurlijk kunnen daarbij bijzondere gasten niet ontbreken: het Heel Holland Bakt-team - bestaande uit André van Duin, Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven - schuift aan om te praten over hun jaar en plannen voor de toekomst.

Tijd voor MAX oudejaarsshow is 31 december om 17:09 uur te zien op NPO1.


Een Huis Vol (KRO-NCRV)

Mocht je deze Oud & Nieuw slechts met een select groepje vieren, kun je altijd naar drukkere bedoelingen kijken. Het is namelijk op 31 december tijd voor de allerlaatste aflevering van dit winterseizoen van Een Huis Vol. In dit slot breken de feestdagen pas aan bij de families en dat gaat er bij ieder anders aan toe: de Cudoghams houden het bescheiden, de Buddenbrucks pakken zoals ieder jaar groots uit en de familie Jelies trakteert zichzelf op een schaatsuitje. 

De laatste aflevering van Een Huis Vol is op 31 december om 19:07 uur te zien op NPO1. (Beeld: Stijn Ghijsen)


De TV Kijker van het Jaar (RTL4)

Het lijkt een nieuwe traditie te worden in tv-land: een quiz over het afgelopen jaar. Eerder deze week testten Emma Wortelboer en Linda de Mol apart van elkaar de kennis van hun publiek, en nu is de beurt aan Tijl Beckand en Luuk Ikink. In De TV kijker van het jaar zoeken zij namelijk ook naar de Nederlander die het afgelopen jaar de meeste uren televisie heeft gekeken én daar nog het meeste van onthouden heeft. Dit wordt bepaald aan de hand van 20 diverse meerkeuzevragen.

De TV Kijker van het jaar is 31 december om 20:00 uur te zien op RTL4. (Beeld: William Rutten)


Matthijs Gaat Door (BNNVARA)

Om half 9 gaat de Oud & Nieuw-programmering van NPO1 pas echt van start met een speciale editie van Matthijs Gaat Door. Matthijs van Nieuwkerk staat er dit keer niet alleen voor: hij heeft zijn vriend Rob Kemps gestrikt als medepresentator! Niet zo gek dus dat de aflevering volledig in het teken staat van Frankrijk. De twee Chansons-presentatoren vertellen verhalen over Franse liedkunstenaars en Nederlandse artiesten zingen de mooiste Franse liederen. Uiteraard onder begeleiding van de Sven Hammond Big Band.

Matthijs Gaat Door is op 31 december om 20:34 uur te zien op NPO1. (Beeld: MediaLane/BNNVARA/Floris van Bergen)


Abba Sing-A-Long (AVROTROS)

Ben je echter meer in een Abba-mood? Schakel dan maar over naar NPO3. Daar maken drie duo's uit - onder leiding van presentatoren Romy Monteiro en Kees Tol - wie de allergrootste Abba-kenner is. Dit doen ze aan de hand van clips, liedjes, foto's en muziek. Kijkers kunnen namelijk tussendoor heerlijk meeblerren met hits als Waterloo, Dancing Queen en Take A Chance On Me. 

De Abba Sing-A-Long is op 31 december om 20:41 uur te zien op NPO3.Mindf*ck (AVROTROS)

Victor Mids is op deze Oudejaarsavond er natuurlijk ook weer bij. In deze speciale, extra feestelijke aflevering van Mindf*ck, die direct na Matthijs Gaat Door te zien is, demonstreert de illusionist illusies op de ijsbaan, test hij het evenwichtsorgaan van nietsvermoedende deelnemers terwijl ze een dienblad champagne vasthouden en heeft hij voor influencers Bas Smit en Nicolette van Dam een groot, onverklaarbaar beïnvloeddings-experiment voorbereid.

Mindf*ck is op 31 december om 21:43 uur te zien op NPO1. (Beeld: Oscar Verpoort)


The Masked Singer Oud & Nieuw Special (RTL4)

Voor het tweede jaar op rij dansen en zingen gemaskerde BN'ers erop los in de Oud & Nieuw Special van The Masked Singer. Wie dat zijn, blijft nog even geheim voor zowel de kijkers als de panelleden Gerard Joling, Francis van Broekhuizen (die eenmalig de plek overneemt van Buddy Vedder), Loretta Schrijver en Carlo Boszhard. Twee kandidaten moeten hun identiteit nog dit jaar prijsgeven, de anderen zetten pas in de uitzending van 1 januari hun masker af.

The Masked Singer Oud & Nieuw Special is op 31 december om 22:00 uur te zien op RTL4.


Sisi (KRO-NCRV)

Wie meer zin heeft in een serie, moet de '2' op zijn afstandsbediening indrukken. Daar gaat namelijk vanavond het kostuumdrama Sisi van start, naar het verhaal van Elisabeth van Oostenrijk. Wanneer deze vorstelijke dame keizer Franz Joseph leert kennen, blijkt er onmiddellijk sprake van een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Het is geen geheim dat Franz Joseph op zoek is naar een bruid, omdat Oostenrijk een sterke keizerin nodig heeft, en de monarchie een troonopvolger.

Sisi gaat op 31 december om 22:00 van start op NPO2. Ook te zien via NPO Start.


Najib Amhali - Wie het weet mag het zeggen! Oudejaarsconference

Een grote droom van Najib Amhali komt uit: hij mag eindelijk de Oudejaarsconference doen, en dat laat hij zich geen tweede keer zeggen. In de show Wie het weet mag het zeggen blikt hij daarom terug op het afgelopen jaar: van het zware nieuws over corona en de kabinetsformatie die ons allemaal in zijn greep hield tot zijn persoonlijke verhalen, zoals verslavingen en het geweld dat jongeren meekrijgen via muziek en videogames.

Najib Amhali - Wie het weet mag het zeggen! Oudejaarsconference is op 31 december om 22:05 uur te zien op SBS6. (Beeld: FastForward)


Peter Pannekoek: Oudejaarsconference 2021

Geen Claudia de Breij, Youp van 't Hek of Herman Finkers, maar 'Roast-koning' Peter Pannekoek sluit dit keer het jaar af op NPO1. En dat doet hij uiteraard op zijn geheel eigen manier. "Geen liedjes en geen André Hazes", beloofde hij alvast aan Beau van Erven Dorens. Enkel onderwerpen die hij belangrijk vindt: Sywert van Lienden, Lil' Kleine en het coronabeleid, maar ook het onschuldig ogende verkeerslichtknopje moet het ontgelden.

De Oudejaarsconference van Peter Pannekoek is op 31 december om 22:30 uur te zien op NPO1. (Beeld: Hans Peter van Velthoven)

Meer over