Merry Christmas

Deze programma's en films kijk je op kerstavond 2021

24 december 2021 07:00 | amusement | Door Judith Regeling

© RTL / Talpa / NPO1
Uitgebreid kerst vieren met de familie is er dit jaar opnieuw niet bij, dus heb je alle tijd om heerlijk voor de tv te ploffen. Om eeuwig zappen te voorkomen, hebben wij hieronder de leukste programma's van kerstavond (24 december) voor je verzameld.

TV-shows

All You Need is Love kerstspecial (RTL4)

Het is voor velen het vaste recept op Kerstavond: de vaak emotionele en hartverwarmende kerstspecial van All You Need is Love. Ook dit jaar rijdt Robert ten Brink door het land om weliswaar 'coronaproof' mensen die elkaar al tijden niet hebben gezien te herenigen. Want zoals het gezegde gaat: niemand mag met kerst alleen zijn.

All You Need is Love Kerstspecial is op 24 december om 20:00 uur te zien bij RTL4.


Adele: One Night Only (NPO3)

Wie zijn kerstdagen muzikaal wil starten, zit goed bij NPO3. De NTR zendt namelijk nogmaals het concert One Night Only van Adele uit, en ditmaal wel op de juiste snelheid. Wie dus wil genieten van zowel nieuwe als oude vertrouwde nummers die de Britse zangeres in Los Angeles ten gehore brengt en wat wil horen over haar persoonlijke leven, weet wat hem of haar te doen staat. 

Adele: One Night Only is vanaf 20:24 uur te zien op NPO3.


Kerst met de familie Meiland (SBS6)

Ophef of niet, ook dit jaar worden fans van de Meilandjes op kerstavond weer op hun wenken bediend. In deze avondvullende special zien we hoe Martiens kerstdroom uitkomt: een bezoek aan de oudste kerstmarkt van Europa in de historische Franse plaats Straatsburg. Het belooft - zoals we van ze gewend zijn - een hysterische reis te worden vol Christmas-shopping, glühwein en wie weet wel een dosis sneeuw.

Kerst met de Familie Meiland is om 20:30 uur te zien op SBS6.


Het beste van Elton John (NPO3)

Wie na de special van Adele op NPO3 blijft hangen, hoort alles over Elton John. BN'ers zoals Karin Bloemen, Anita Witzier en The Masked Singer-winnaar Jamai Loman halen namelijk in Het beste van Elton John herinneringen op aan de liedjes van de Britse zanger. Zijn klassiekers als Your Song en Don't Go Breaking my Heart komen natuurlijk voorbij, maar ook Rocket Man en Sacrifice gaan over de tong.

Het beste van Elton John is om 21:57 uur te zien op NPO3.


B&B Vol Liefde: De aftrap (RTL4)

Na de kerstspecial van All You Need is Love blijft de romantiek hoogtij vieren op RTL4. Althans, dat is te hopen. In B&B Vol Liefde: de aftrap stellen namelijk diverse potentiële deelnemers van het tweede seizoen B&B Vol Liefde zich aan je voor. Dit doen ze met maar één reden: om deze zomer de man of vrouw van hun dromen te vinden. Vorig jaar schoot Cupido amper raak, maar je weet wat ze zeggen: niet geschoten is altijd mis.

B&B Vol Liefde: De aftrap is om 22:15 uur te zien op RTL4.


De Top 2000: De Opening (NPO3)

De periode tussen Kerst en Oud & Nieuw draait voor muziekliefhebbers slechts om één ding: de Top 2000! In de aftrap van dit festijn vertellen de radiodj's eenmalig openhartig over hun favorieten. Een tipje van de sluier: Jan-Willem Roodbeen stemde onder meer op At Last van Etta James en zijn collega Emmely de Wilt op Paul Simons Graceland. Benieuwd naar meer bijzondere onthullingen?

De Top 2000: De Opening is om 22:45 uur te zien op NPO3.


Kerstduetten: het kerstverhaal 2021 (NPO2)

Vieren we tijdens de kerstdagen nu de geboorte van Jezus of zijn dood? Mocht je het even niet meer weten, geen paniek. In Kerstduetten: het kerstverhaal komt de inmiddels 90-jarige Jan Terlouw vanuit de straten van Dordrecht met een actuele vertelling, die hij speciaal voor kerstavond heeft geschreven. Aan Edsilia Rombley de taak om het geheel te voorzien van passende muziek. Dit doet ze samen met collega-artiesten als Jamai Loman, Tania Kross, Karin Bloemen en Dwight Dissels.

Kerstduetten: het kerstverhaal 2021 is om 23:01 uur te zien op NPO2.

Films

Cats (Net5)

Wie geen zin heeft in deze tv-shows kan ook genieten van de tv-première van Cats, een van de meest besproken films en flops uit 2019. In deze film strijdt een groep katten tegen elkaar tijdens het jaarlijkse Jellicle Ball, waar één gelukkige kat zal worden gekozen om op te stijgen naar de Heaviside Layer om een nieuw leven te beginnen. Eén ding is duidelijk: aan grote sterren als Idris Elba, Taylor Swift, Judi Dench en James Corden in deze film geen gebrek.

Cats is om 20:30 uur te zien op Net5.


Office Christmas Party (SBS9)

Toch liever zin in een (foute) kerstfilm? Schakel dan over naar SBS9 voor de film Office Christmas Party. In deze Amerikaanse komedie uit 2016 met o.a. Jennifer Aniston organiseert Clay (T.J. Miller) met de hulp van zijn ondergeschikte Josh (Jason Bateman) een gigantische kerstborrel om een belangrijke klant aan de haak te slaan. De vraag is alleen of dat op deze manier gaat lukken.

Office Christmas Party is om 20:30 uur te zien op SBS9.


The Hobbit: An Unexpected Journey (RTL7)

Wie liever met het hele gezin op de bank kruipt, moet vooral The Hobbit: An Unexpected Journey overwegen, het eerste deel in The Hobbit-trilogie. In deze film ontmoeten we Bilbo Balings, een simpele hobbit die een rustig leventje leidt in de Gouw in Midden-Aarde. Zijn rustige bestaan komt echter bruut ten einde wanneer tovenaar Gandalf op zijn deur klopt. Samen met Gandalf en dertien dwergen moet hij op zoek naar een schat die draak Smaug van de dwergen heeft gestolen.

The Hobbit: An Unexpected Journey is om 20:30 uur te zien op RTL7.


De Slag Om De Schelde (NPO1)

Wij sluiten dit overzicht af met een tv-première, namelijk die van de onlangs verschenen oorlogsfilm De Slag Om De Schelde. Deze spannende film, die in mozaïekvertelling op je afkomt, speelt zich af in de laatste weken van de Tweede Wereldoorlog en vertelt het verhaal over de historische slag in Zeeland die cruciaal was voor de bevrijding van Europa door de geallieerden. Dit alles levert een spectaculaire, spannende en verrassend genuanceerde oorlogsfilm op.

De tv-première van De Slag Om De Schelde is om 20:33 uur te zien op NPO1.

Meer over