Uitstel of afstel?

Twaalfde editie Domino Day verschoven naar 2021

Na 11 jaar wachten was het eindelijk zover: RTL4 zou een nieuw editie gaan uitzenden van Domino Day. Helaas gooit het coronavirus roet in het eten en is het programma doorgeschoven naar maart 2021. Dat heeft de zender laten weten.

Door de corona-ellende blijkt het niet alleen lastig te zijn om het evenement te organiseren, maar ook om er genoeg geld aan te verdienen. RTL gaat ervan uit dat de situatie in maart voldoende verbeterd is. ‘’We zijn achter de schermen druk bezig met de voorbereiding hiervoor’’, laat RTL weten in een reactie. 

Razend populair

Domino Day was al sinds de introductie in 1998 razend populair. Het spektakel keerde jaarlijks terug op SBS6 en was een van de grootste producties die ons land ooit gekend heeft. Elke editie weer deden deelnemers een recordpoging om de meeste dominosteentjes te laten vallen.

Gestopt door een crisis 

Domino Day werd voor het laatst uitgezonden in 2009. Alhoewel er dat jaar 2,9 miljoen mensen naar het drie uur durende verslag keken, trok SBS alsnog de stekker uit het programma. Door de economische crisis was het te duur geworden om te maken.

Ook nu zijn financiële problemen de reden waarom de show niet doorgaat. Echter lijkt het nu te gaan om uitstel, niet afstel.

Meer over:

Reageren