Ambitie

Twan Huys hoopt op terugkeer College Tour

26 juli 2020 10:05 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Roy Borghouts/NTR
Twan Huys hoopt dat College Tour op korte termijn weer op televisie te zien is. De presentator moest het programma achterlaten toen hij de overstap maakte naar RTL, maar nu hij terug is bij de NPO ziet hij kansen.

In College Tour lieten allerlei grote uit diverse vakgebieden, zoals Clarence Seedorf, de dalai lama, Armin van BuurenRobbie Williams en Johan Cruijff, zich interviewen door Huys en een groep studenten. Na het vertrek van Huys naar RTL nam Matthijs van Nieuwkerk de honneurs waar, maar hij stopte er na één seizoen mee. Sinds 2019 is het programma niet meer bij de NTR te zien.

Inspirerend

“Ik heb de ambitie om College Tour weer terug op televisie te brengen”, zei Huys, die het programma van 2007 tot 2018 presenteerde, in Volgspot op NPO Radio 5. “Het programma is zo inspirerend geweest voor een hele generatie studenten - dat krijg ik vaak te horen van studenten die erbij waren. Dat een antwoord van een wereldleider mensen nét dat ene zetje of inzicht heeft gegeven dat ze nodig hadden.”

Eer

De 56-jarige Limburger is daarnaast blij dat hij terug is bij de publieke omroep, waar hij weer de diepte in kan met zijn interviews. Dat gaat Huys overigens ook op de radio doen, waar hij binnenkort meesterinterviewer Sven Kockelmann vervangt op NPO Radio 1. “Ik vind het heerlijk om Buitenhof weer te mogen doen, met drie gasten in een studio. En ik vind het een eer dat KRO-NCRV mij heeft gevraagd om Sven Kockelmann in de vakantie te mogen vervangen bij 1-op-1.”

Meer over