Pijnlijk

Twan Huys raakt College Tour mogelijk kwijt

7 september 2018 16:25 | amusement | Door Televizier

© Roy Borghouts/NTR
Twan Huys maakte onlangs de overstap naar RTL. Aangezien hij de bedenker is van College tour dacht hij het programma mee te kunnen nemen. Daar lijkt de NTR nu een stokje voor te steken.

Twan Huys begon afgelopen maandag aan een nieuw avontuur bij RTL. Voorlopig is hij alleen nog het gezicht van RTL late night, maar er volgen zonder twijfel nog vele andere programma’s. Eén van deze shows zou College tour moeten zijn. Huys presenteerde de show al bij de NTR en wil het programma dan ook dolgraag meenemen naar zijn nieuwe werkgever.

Twan Huys

Dat leek in eerste instantie geen probleem, aangezien Huys de bedenker van het programma is. Toch laat de NTR het programma niet vrijwillig gaan. De rechten van College tour liggen namelijk voor het helft bij Huys en voor de helft bij de NTR. “Als hij het dus wil meenemen naar RTL, heeft hij onze toestemming nodig. Maar als wij het willen doorzetten op NTR, moeten wij toestemming van hem hebben. Iemand moet dus gaan betalen”, legt NTR-baas Paul Römer uit aan RTL Boulevard.

College Tour

Deze wending is opvallend, Huys vertelde afgelopen zaterdag nog dat hij vrijwel zeker wist dat het programma naar RTL verkast. “Ik zou het niet logisch vinden als het bij de publieke omroep terugkeert, omdat het programma heel erg aan mij hangt en ik bij de totstandkoming van elke aflevering zeer nauw betrokken was”, zei hij in het AD.

Meer over