Tweede seizoen Dance Dance Dance nog onzeker

29 september 2015 16:51 | amusement | Door Televizier

© William Rutten

Een tweede seizoen van het populaire Dance Dance Dance is wat RTL 4 betreft voorlopig niet aan de orde. De omroep laat weten nog geen plannen te hebben voor een vervolg.

Wekelijks kijken gemiddeld 1.4 miljoen mensen hoe BN'ers als Humberto Tan en Pip Pellens de sterren van de hemel dansen. Een tweede reeks lijkt een kwestie van tijd, maar RTL hapt nog niet toe.

Dance Dance Dance is niet live

RTL-persvoorlichter Susanne Kolfschoten legt uit waarom: "Het is nog veel te vroeg om te spreken over een vervolg, de halve finale van seizoen is nog niet eens geweest. We zijn wel heel tevreden over de kijkcijfers, dus ik kan niets uitsluiten. Wel is het agendatechnisch een enorme uitdaging om iedereen op hetzelfde moment bij elkaar te krijgen. Het bleek alleen mogelijk om de dansers, jury en presentatoren in juni en juli samen te brengen. Daarom is Dance Dance Dance ook niet live, het zou bijvoorbeeld voor Humberto lastig worden de trainingen te combineren met RTL Late Night en Achmed en Fockeline hebben ook al opnames voor Moordvrouw en Bluf."

Prijzengeld kandidaten Dance Dance Dance

Desgevraagd reageerde Kolfschoten ook op de uitspraken van ex-kandidaat Euvgenia Parakhina die twee weken geleden in een vlaag van woede dreigde de show te verlaten en "nu haar geld te willen". Volgens Susanne had Euvgenia het over de 25.000 euro die elk kandidatenkoppel krijgt voor deelname en niet over persoonlijke vergoedingen. Wel krijgen alle deelnemers voor hun tijd en inspanning een onkostenvergoeding. Over de hoogte daarvan doet RTL geen uitspraken. 

Meer over