Met Monic Hendrickx

Tweede seizoen Kroongetuige start op 15 oktober

6 september 2018 16:05 | amusement | Door Irma Tomas

© Olivier Thijssen
Dat er een tweede seizoen van het moordspel Kroongetuige kwam, was al bekend. Nu hebben we ook een startdatum: 15 oktober.

Wie de BN'ers zijn die een fictieve moord moeten oplossen in Kroongetuige, is nog niet duidelijk, dat Monic Hendrickx net als vorig jaar de presentator is wel. Ook de opzet van het programma is hetzelfde. De BN'ers verblijven in een afgelegen hotel vlakbij de plaats delict. Wat er precies gebeurd is weten ze niet en ze krijgen slechts enkele minieme aanwijzingen.

Saboteur

De kijkers weten veel meer, elke aflevering begint met een aantal minuten fictie, waarin de kijker de dader aan het werk ziet. Eerst anoniem en uiteindelijk volledig herkenbaar. En dan is er ook nog een 'mol' aan het werk, de zogenaamde 'kroongetuige'. Aan het eind van elke aflevering maken de rechercheurs een proces verbaal; een verslag van het onderzoek tot dan toe, vol met details. Wie dat het minst goed doet, moet het programma verlaten. In de laatste aflevering worden de ‘Kroongetuige’ en winnaar bekend gemaakt.

Tooske won

Vorig jaar bleken de dames de beste speurders. Esmee van Kampen, Tooske Ragas en Fatima Moreiro de Melo bleven over. Esmee was de Kroongetuige en Tooske ging er met de hoofdprijs van 20.000 euro vandoor. 

Meer over