Tweede seizoen The Blacklist van start

5 Januari 2015 16:15 | amusement | Door Televizier

© Sony Pictures

Het eerste seizoen van The Blacklist scoorde de pannen van het dak. Vanaf nu zien we hoe het verder gaat met Red en Liz.

In de eerste reeks van The Blacklist was te zien hoe topcrimineel Red (James Spader) zijn diensten aanbood aan de FBI om de ­organisatie te helpen bij de opsporing van ­criminelen. In deze reeks hebben Red en Liz te maken met de naweeën van het seizoensslot.

Red en Liz

Red gaat weer achter Berlin aan, een crimineel die hem dood wil hebben. In deze episode komt Red erachter dat Berlin een premiejager, Lord Baltimore, op hem heeft afgestuurd. Ondertussen ­probeert Liz (Megan Boone) verder te gaan met haar leven zonder haar ex Tom. In het seizoensslot wilde hij haar vermoorden, maar uiteindelijk schoot zij hem neer. Net voor hij het leven liet, verklapte Tom dat Liz’ vader helemaal niet door Red is gedood, zoals ze dacht, maar dat hij nog leeft. Die onthulling is cruciaal voor de relatie tussen Red en Liz.

Maar ook in seizoen 2 draait het voornamelijk om het afwerken van de lijst met de meest gevaarlijke criminelen ter wereld. De serie heet tenslotte niet voor niets The Blacklist.

Netflix betaalt 2 miljoen per aflevering zodat het The Blacklist kan streamen.

Meer over