Tygo Gernandt geniet het meest in de rol van slechterik

28 juli 2016 11:27 | amusement | Door Televizier

© Entertainment One Benelux

Tygo Gernandt speelt naar eigen zeggen het liefst een rol als slechterik. Dat vertelt de acteur in gesprek met Televizier.nl. Dit najaar is Tygo weer te zien in de populaire SBS 6-serie Dokter Tinus, maar 'lekker rellen' als antiheld bevalt hem het meest. 

In Dokter Tinus speelt Tygo Gernandt de rol van agent Ken, een schuchtere agent die altijd op zoek is naar liefde. Ondanks dat Tygo geniet van zijn werk in de serie, voelt de acteur zich het best bij rollen zoals die van Maikel uit de film Van God Los, waarvoor hij een Gouden Kalf won. Ik voel me goed bij slechteriken, ik heb nou eenmaal een soort boeventroon in Nederland.”

Rellen

Volgens Gernandt is het lekker om als slechterik te rellen, maar goed acteerwerk gaat verder dan dat. “Ik probeer iedere rol met pijn te spelen, zodat de kijker met het karakter meegroeit. Ik vind het mooi als het publiek ondanks dat ik een slechterik speel, toch baalt als mijn personage doodgaat. Als je zo’n rol recht door zee speelt, is het gewoon een boef. Dat is niet interessant.”

Van God Los

Een van de beste schurken speelde Tygo in de bekroonde film Van God Los. Hierin speelt de acteur de rol van Maikel, een crimineel die hoofdpersoon Stan (Egbert Jan Weeber) meesleurt in zijn netwerk in de onderwereld.

Meer over