Tygo Gernandt over agent Ken: “Hij is net een ADHD’er van vier jaar oud”

11 Augustus 2016 14:48 | amusement | Door Televizier

© SBS / Elvin

29 augustus start het vijfde seizoen van SBS 6-serie Dokter Tinus. Tygo Gernandt kruipt opnieuw in de huid van agent Ken. Wat kunnen de kijkers van hem verwachten in het nieuwe seizoen? En hoe vindt de acteur het om in de rol van agent Ken te kruipen? www.Televizier.nl sprak met Tygo Gernandt.

Tygo Gernandt speelt in Dokter Tinus het personage van Ken, een schuchtere agent die keer op keer op zoek gaat naar de liefde. “Hij wordt elk seizoen weer verliefd en ook dit seizoen is het weer raak”, vertelt Tygo. “Het wordt weer een ouderwets leuk Dokter Tinus-seizoen.”

Weer verliefd

Het liefdesleven van agent Ken was een terugkerend thema in de eerste vier seizoenen. Ken heeft een goedwillend karakter, maar in de liefde gaat het alsmaar mis. “Ken is altijd verliefd geweest op de dokter, hij weet niet wat hij met zijn seksualiteit moet doen. Hij wordt elk seizoen weer verliefd, ook dit seizoen. Als je ziet hoe dat gebeurt, vraag je jezelf af hoe iemand zo kan zijn.”

Bijzondere rol

Tygo’s eigen karakter staat lijnrecht tegenover dat van zijn personage. Dat hij toch de rol van Ken mag vertolken, vindt de acteur bijzonder. “Er zijn niet veel acteurs die zoiets mogen doen. Meestal word je gecast voor een rol waar je op lijkt. Dat heb ik ook meegemaakt, maar gelukkig ben ik op een punt dat men me ook voor rollen als deze vragen.”

ADHD

Gernandt kan zich naar eigen zeggen helemaal uitleven in Dokter Tinus. “Ken is zo’n domme en naïeve jongen, echt een totale ‘wacko’. Die knul is net een kleine ADHD’er van vier jaar oud die niet weet wat hij met zichzelf moet doet. Dat is waanzinnig om te spelen.” 

Alsmaar beter 

Het absurde karakter van Ken staat ver af van de werkelijkheid. Bang dat Dokter Tinus te karikaturaal wordt, is Tygo daarentegen niet. “Dat is wel eens gebeurd bij Nederlandse series, waarvan ik overigens geen namen ga noemen. Bij Dokter Tinus houden de regisseurs ons aardig in het gareel. Ik denk zelfs dat we alsmaar beter worden.”

Het vijfde seizoen van Dokter Tinus is vanaf 29 augustus om 20.30 uur te zien bij SBS 6.

Lees ook: Tygo Gernandt voelt zich het lekkerst in een rol als slechterik

Meer over