Uitslag Utopia-referendum: Billy mag terugkeren

22 juli 2016 11:16 | amusement | Door Televizier

© SBS / Elvin

Billy mag terugkomen in Utopia. Zeventig procent van de kijkers stemde 'ja' in het referendum over haar rentree, dat werd uitgeschreven door haar ex-geliefde Ruud.

Het referendum is bindend, dus de Utopianen moeten zich aan de uitslag houden. En dus mag Billy als zestiende inwoner 'het beloofde land' betreden. Wanneer dat gebeurd, is nog niet bekend. De deelnemers reageerden in ieder geval laaiend enthousiast.

Relatie met Ruud

Billy zat in 2014 al maandenlang in Utopia, waar ze een turbulente relatie kreeg met medebewoner Ruud. Toen hij door de andere deelnemers uit de realityshow werd gestemd, volgde Billy hem al een dag later. Buiten de muren van het terrein in Crailo liep de verhouding echter spaak.

Vergiffenis

Met een nieuwe liefde vertrok Billy naar het eiland Sint Maarten, maar ook die relatie ging uit. Eenmaal terug in Nederland ontdekte ze dat Ruud opnieuw Utopia had betreden. Ze wilde hem om vergiffenis vragen en deed dat vorige week aan de poorten van 'het beloofde land'.

Referendum

Ruud besloot daarop zijn 'joker' in te zetten en een referendum uit te schrijven onder de kijkers. Iedereen met een premium-paspoort kon zijn stem uitbrengen: mag Billy als extra inwoner terugkomen in Utopia? 70,5 procent stemde ja, tegenover 29,5 procent nee. Ruud werd uitbundig gefeliciteerd door de rest van de Utopianen.

Prettig gestoord

De deelnemers aan de realityshow hoopten al dat de kijker positief zou staan tegenover Billy's rentree. "Ze is gewoon druk, gek en prettig gestoord," vindt Romy, "maar dat is toch goed?" Ook Utopia-kunstenares Ramona wil Billy met open armen ontvangen. Ze ziet de schilderes absoluut niet als een concurrent.

Dankbaar

Billy liet eerder weten dat ze Ruud ontzettend dankbaar is voor het uitschrijven van het referendum. Als hij dat niet had gedaan, was een terugkeer namelijk allerminst zeker geweest. "Zonder referendum had ik me gewoon opnieuw moeten aanmelden. Ik kan Ruud dus alleen maar dankbaar zijn. Heel tof."


Lees ook:
Hoe werkte het referendum over de rentree van Billy in Utopia?
Billy kan Utopia niet loslaten
Inwoners Utopia hopen op 'ja' in Billy-referendum  
- Utopia-kunstenares Ramona ziet Billy niet als concurrent

Meer over