Uitslag Vlaamse versie Slimste Mens lekt vroegtijdig uit

24 december 2016 08:35 | amusement | Door Televizier

© Screenshot YouTube

De Vlaamse versie van De slimste mens beleefde donderdagavond haar seizoensfinale, maar de uitkomst werd eerder die dag moedwillig gelekt. Zender VIER is niet blij. 

Uiteindelijk zagen zo'n ruim 1.6 miljoen Vlamingen hoe tv-persoonlijkheid en oud-Mol Gilles van Bouwel (28, foto) de spelshow won. Maar voor velen kwam het niet als verrassing.

Dennis Daniels

Donderdagochtend werd Gilles al als winnaar uitgeroepen op de Wikipediapagina van De slimste mens ter wereld, zoals de Vlaamse versie van het spelletje heet. Maar die avond twitterde ene Dennis Daniels dit...

Seksistisch

Hoe de man aan de beelden is gekomen, is niet bekend. Hij beweert dat z'n acties een reactie zijn op de naar verluidt respectloze manier waarop zender VIER zou omgaan met vrouwen en minderheden. Er zouden erg veel seksistische en raciale grappen gemaakt worden in de programma's van de zender waardoor "seksisme en racisme mainstream worden gemaakt via humor".

Stappen

VIER is behoorlijk in verlegenheid gebracht en overweegt juridische stappen. Het mag dan niet verboden zijn om de uitkomt van een spelprogramma te verklappen, on­gevraagd materiaal van een niet-publieke locatie delen is wel degelijk strafbaar  

Meer over