Huis afmaken

Uitstel van Executie maakt dubbele uitzending na overlijden deelnemer

30 januari 2019 10:48 | amusement | Door Irma Tomas

© Screenshot RTL 4
Martijn Krabbé maakte dinsdag een uitermate emotionele aflevering van Uitstel van Executie. Deelneemster Hedwig overleed tijdens de opnamen terwijl de financiën nog niet op orde waren. En dus maakt Uitstel van executie nog een aflevering.

De ongeneeslijk zieke Hedwig wilde niets liever dan een erfenis voor haar kinderen achterlaten, maar met een hypotheeklast van 1600 euro per maand en een rente van 6% leek dat onmogelijk.

Het team van Uitstel van executie

Gelukkig schoot het team van Uitstel van executie te hulp. Budgetcoach Eef van Osdorp wist de hypotheekrente naar beneden te praten bij de in eerste instantie onwillige bank en aannemer Duncan maakte het huis zo mooi mogelijk.

Nog een uitzending

Helaas overleed Hedwig tijdens de opnamen en dreigden de kinderen alsnog in de financiële problemen te komen door achterstallige inkomstenbelasting. Martijn Krabbé besloot daarop gewoon nog een aflevering te maken met het huis van Hedwig. In de volgende uitzending wordt ook de rest van de woning opgeknapt zodat de verkoopprijs zo hoog mogelijk is. Kijkers konden dat sympathieke gebaar wel waarderen.

Martijn Krabbé was zelf ook een beetje ontroerd door alle reacties. 

Het huis van Hedwig staat inmiddels te koop. 

Wanneer het tweede deel wordt uitgezonden, is nog niet bekend. De uitzending is terug te kijken op RTLXL.

Meer over