'Precies de juiste toon'

Veel lof voor RTL Boulevard na thema-uitzending Peter R. de Vries

8 juli 2021 11:08 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
De makers van RTL Boulevard kunnen zich gesteund voelen door tv-kijkend Nederland. De speciale uitzending over Peter R. de Vries is vrijwel unaniem positief ontvangen.

Voorafgaand aan de beladen aflevering verklaarde presentatrice Marieke Elsinga dat het wat haar betreft de moeilijkste Boulevard ooit zou worden. 

Marieke en Luuk

De makers van RTL Boulevard twijfelden echter geen moment of de uitzending woensdagavond wel door kon gaan. Hun goede vriend en collega Peter R. de Vries zou niet anders gewild hebben. In een speciale aflevering, zonder vrolijke opening, jingles of reclames, blikten Marieke en Luuk Ikink hoorbaar aangedaan terug op de bizarre gebeurtenissen van de afgelopen dag.

Albert, Peter en Marc

In de studio waren naast strafrechtadvocaat Clarice Stenger ook Albert Verlinde, Peter van der Vorst en Marc van der Linden aanwezig. De mannen hebben allen meer dan vijftien jaar met Peter R. de Vries gewerkt bij Boulevard en spraken vol warmte en respect over de misdaadverslaggever die op tv fel, tegendraads en hard kon reageren, maar backstage ook zijn warme, menselijke kanten toonde. De doorgaans nors ogende Peter bleek altijd wel te porren voor een geintje. 

Ontroerend

Meer dan 1,3 miljoen kijkers waren getuige van de uitzending die de balans wist te houden tussen sentiment, respect en professionaliteit. Twitterende kijkers deelden hun waardering voor het huzarenstukje van de makers.  

Meer over