Utopia Duitsland gecancelled

Het Duitse paradijs was van korte duur. Newtopia, de Duitse versie van Utopia, sluit na amper een half jaar alweer haar deuren. De reden: gebrek aan kijkers en relletjes.

Aanstaande vrijdag is de laatste aflevering van de realityserie te zien op Sat.1. De livestreams van Newtopia werd maandag uitgezet. Het was vanaf het begin een zooitje bij het Duitse Utopia. In april was via de livestream per ongeluk te zien hoe een medewerkster van het programma vertelde wat de kandidaten de komende tijd moesten doen.

Streams op zwart

In mei kwamen de bewoners in opstand tegen manier waarop mensen werden weggestemd. De streams gingen uren op zwart en op het eind vertrokken zes bewoners uit Newtopia. Met de kijkcijfers zou het niet meer goedkomen, Newtopia begin met 2,8 miljoen kijkers, daar is nu nog de helft van over. Een schijntje voor een land met het formaat van Duitsland.

Newtopia speelde zich af in een afgelegen bos ten zuidoosten van Berlijn en had minstens een jaar moeten duren. Utopia flopte eerder flink in de Verenigde Staten. Voor John de Mol maakt deze ontwikkeling het lastiger om Utopia elders in de wereld te verkopen.

Lees ook:
Bij ons hield Giorgio het maar liefst anderhalf haar vol

 

Meer over:

Reageren