Utopia Duitsland van start: Newtopia

Onze Oosterburen maken vanavond kennis met het John de Mol-fenomeen Newtopia. Dat is Utopia, maar dan op z'n Duits. 15 mannen en vrouwen gaan proberen hun eigen paradijs te bouwen.

Net als in Nederland komen de Duitse pioniers terecht in een onverwarmde schuur in de deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren alwaar ze een nieuw leven zullen beginnen. Er zijn wel een paar verschillende met het Nederlandse Utopia. De commerciële zender Sat. 1 verwent hun kijkers met elke dag 55 minuten Newtopia, dat is een stuk meer dan hier in Nederland. De deelnemers krijgen ook minder startkapitaal, ze moeten het doen met 5000 euro, een paar koeien en kippen.

Uitkeringstrekker

Bij Newtopia maken ze gebruik van 105 camera's en 57 microfoons, dus die dagelijkse 55 minuten zullen probleemloos worden gevuld. De deelnemers komen uit heel Duitsland, de jongste is een 19-jarige studente, de oudste een 61-jarige uitkeringstrekker. Ook een boer, een boekhoudster, een model en een accountmanager doen mee. Zij werden gekozen uit ruim 8000 aanmeldingen.

Hopelijk loopt het met Newtopia beter af dan met Utopia USA, die versie werd reeds na twee maanden van de buis gehaald vanwege de abominabele kijkcijfers. En dat ondanks de geweldige slogan: 'No Leaders, no rules, no pants'

Reageren