Doorstart bij de buren

Utopia gaat door!

6 april 2018 14:31 | amusement | Door Televizier

© SBS / Elvin
Goed nieuws voor alle fans van Utopia: het realityprogramma is gered! Dat maakt SBS 6 vandaag bekend. Utopia krijgt een nieuw terrein, nieuwe bewoners en er moet opnieuw worden gebouwd aan de ideale samenleving.
Utopia is al jarenlang een enorm succes van SBS 6. Toen bekend werd dat het huurcontract op het huidige terrein niet kon worden verlengd waren de 600.000 trouwe kijkers enorm teleurgesteld. Gemeentes Hilversum, Gooise Meren en Laren, de eigenaren van het Utopia-terrein, hebben daarom actie ondernomen en geregeld dat er een nieuw stuk grond beschikbaar wordt gesteld. Dat betekent dat Utopia een doorstart maakt. En dat is voor heel veel mensen zeer goed nieuws. 

Utopia 2

Toch stopt Utopia in de huidige vorm. Utopia 2 is een splinternieuw format dat nog extremer is dan zijn voorganger. Zo beginnen de nieuwe bewoners op een braakliggend terrein. Het enige wat er voor ze klaarstaat is een telefoon met 25 euro beltegoed, 250 euro cash en een paar planken om het de eerste dagen mee te redden. Omdat John de Mol dit iets te karig vindt mogen de nieuwe Utopianen ook nog een kist vol spullen meenemen, om de start van de nieuwe samenleving wat eenvoudiger te maken.

Bewoners

Utopia 2 start met vijf bewoners. Zij worden gedurende het programma aangevuld door nieuwe kandidaten. Wanneer er in totaal vijftien Utopianen op het terrein bivakkeren is het maximum aantal bewoners bereikt.

Oude Utopianen

Maar hoe zit het met de huidige Utopianen? Zij kunnen zich opnieuw aanmelden voor het programma. De kans dat we enkele bekende gezichten terugzien is dus behoorlijk groot. Wie het zijn weten we pas vanaf 31 mei, dan zijn de nieuwe bewoners 24/7 te bewonderen via www.sbs6.nl/utopia. Vanaf 4 juni zendt SBS 6 het programma iedere werkdag tussen 19:30 uur en 20:30 uur uit.

Lees ook: Madilia gesneuveld in Utopia

Meer over