Utopia-puppy Arthur terug naar fokker

12 januari 2016 10:43 | amusement | Door Televizier

© screenshot Utopia

De kijkers van Utopia kunnen weer opgelucht ademhalen. Puppy Arthur is sinds maandagavond weer terug bij de fokker.

Inwoner Ivan besloot de pup terug te geven na alle ophef die was ontstaan nadat hij afgelopen weekend de Mechelsche herder schopte. Deze actie werd hem niet in dank afgenomen. Zo protesteerde dierenrechtenorganisaties voor de poort, 27.000 mensen tekenden een online petitie om Arthur uit Utopia te krijgen, de Facebookpagina Pup Arthur moet weg uit Utopia werd gestart en Martin Gaus sprak zich uit over het incident. Ook kwamen bijnamen als 'de puppyschopper' en 'Ivan de Verschrikkelijke' voorbij.

Welzijn van Arthur

De Utopiaan laat in het SBS-programma merken dat hij het er moeilijk mee heeft. „Ik heb mijn best gedaan, maar krijg geen eerlijke kans.’’ Toch staat hij achter zijn besluit: ‘’Het welzijn van Arthur gaat voor mij boven alles. Als je ziet wat je over je heen krijgt door een incident zoals dat. Hierdoor wordt vergeten wat je gedaan hebt en dat is het voor mij echt niet waard. En dan kan ik niet met een gerust hart met Arthur omgaan.’’

Livestream

Op de livestream van Utopia was afgelopen weekend te zien hoe Ivan 's nachts met de pup speelde. Maar op een gegeven moment is Ivan het speelse gedrag van de pup blijkbaar zat en deelt hij een schop uit aan kleine Arthur. Ivan maakte al snel zijn excuses, maar dat had weinig succes. 

Lees ook:
Kijkers woedend op Utopiaan Ivan na trappen pup Arthur

Martin Gaus vindt dat Arthur weg moet

Meer over