Utopia-referendum: mag Billy terugkeren als zestiende inwoner?

20 juli 2016 12:13 | amusement | Door Televizier

© SBS / Elvin

De kijkers van realityshow Utopia bepalen of oud-deelnemer Billy terug mag komen in het programma. Haar ex-geliefde Ruud, die al eerder zijn rentree maakte, heeft een referendum uitgeroepen.

Utopia heeft in principe plek voor vijftien inwoners, maar Utopiaan Ruud wil graag dat er een zestiende plekje komt voor zijn ex. Via een referendum op de Utopia-site kunnen kijkers met een premium-paspoort beslissen over het lot van Billy.

Referendum

Het referendum duurt tot vrijdag 22 juli 10.00 uur. Een uur later wordt bekend of Billy Utopia weer mag betreden. De uitkomst van de publieksstemming is bindend, dus de bewoners moeten zich eraan houden. Eerder werden al referenda georganiseerd over een alcoholverbod en de invoering van een dictatuur.

Sprookje

Ruud en Billy leerden elkaar in 2014 kennen voor de camera's van Utopia. Middenin hun onstuimige relatie werd Ruud uit de show gestemd, waarop Billy hem vrijwillig volgde. Buiten de Utopia-muren bleek hun verhouding spaak te lopen. Het sprookje was over.

Sint Maarten

Billy vertrok met een nieuwe liefde naar het eiland Sint Maarten, maar keerde zes weken geleden als single weer terug naar Nederland. Nu Ruud weer terug is in de SBS 6-realityshow, besloot Billy aan de Utopia-poorten om vergiffenis te vragen. De twee hopen hun relatie nieuw leven in te blazen als Billy van de kijkers terug mag keren op het terrein in Crailo.

Lees ook:
- Billy is Ruud dankbaar voor referendum: "Utopia kan ik niet loslaten"
- Inwoners Utopia hopen op 'ja' in Billy-referendum 
- Utopia-kunstenares Ramona ziet Billy niet als concurrent 

Meer over