Utopia start niet goed in de VS

9 september 2014 15:58 | amusement | Door Televizier

Utopia trapte in de Verenigde Staten af met 4,6 miljoen kijkers. De realitysoap van John de Mol legde het af tegen zijn andere wereldwijde hitshow Big Brother.

De eerste aflevering van de Amerikaanse versie van Utopia was zondagavond te zien bij Fox. Miljoenen mensen keken de dagen voorafgaand aan de uitzending al naar de livestream, en zagen al heel wat spektakel voorbij komen. Er waren dan ook hoge verwachtingen wat betreft de kijkcijfers, maar helaas voor John de Mol keken er ‘slechts’ 4,6 miljoen mensen naar Utopia.

Utopia

Utopia is de opvolger van de populaire talentenjacht X Factor in de zondagavondprogrammering van Fox in de Verenigde Staten. Het is dan ook niet vreemd dat Utopia last heeft van de nodige concurrentie. Zo moet het programma van John de Mol het opnemen tegen Big Brother (7,1 miljoen kijkers) en American Football (21,2 miljoen kijkers).

Verenigde Staten

In de Verenigde Staten zijn ze dol op realityshows met een spelelement. Survivor, American Idol en The Bachelor trekken wekelijks een miljoenenpubliek. Critici denken dat het Utopia niet gaat lukken om deze programma’s te verslaan, aangezien het programma van John de Mol geen wedstrijd is. Het is dus even afwachten wat de kijkcijfers de komende tijd gaan doen.

In Nederland is Utopia al meer dan een half jaar op de buis.

Meer over