Utopia USA op randje van de afgrond

2 oktober 2014 12:47 | amusement | Door Televizier

© Talpa TV

De dagen van de Amerikaanse Utopia lijken geteld. Zender FOX schroeft het aantal afleveringen per direct fiks terug, waardoor het realityprogramma nog maar eens per week te zien is. 

In eerste instantie zou Utopia de eerste zes weken zowel op dinsdag- als vrijdagavond te zien zijn. Al snel bleek de show bijzonder onpopulair, waardoor FOX noodgedwongen de dinsdaguitzending schrapt.

Friday Night Death Slot voor Utopia

Hierdoor blijft alleen de uitzending op vrijdag over en dat is niet bepaald goed nieuws. In tegenstelling tot Nederlanders, kijken Amerikanen bijzonder weinig televisie op vrijdagavond.

Series en shows die op vrijdagavond geprogrammeerd worden, zijn vaak geen lang leven beschoren. Mening succesvol programma, zoals Ugly Betty, Prison Break en Malcolm In The Middle, werden het slachtoffer van het "Friday Night Death Slot".

Na de verhuizing verloren ze massaal kijkers, waarna de stekker er uit ging. TV-kenners menen dan ook dat Utopia een zelfde lot wacht.

Utopia kan niet op tegen The Voice

Daarmee is niet gezegd dat de realityreeks het beter zou hebben gedaan als ze alleen op dinsdag hadden uitgezonden. Ook op die avond blijkt Utopia amper in trek. Deze week scoorde FOX 2 miljoen kijkers met de show, terwijl concurrent NBC dankzij The Voice goed was voor 14 miljoen kijkers. 

Meer over