Utopia was bijna RTL 5-succes geweest

Het had niet veel gescheeld of RTL 5 had John de Mols Utopia uitgezonden. Het tv-succes dat SBS 6 met het programma heeft was dan helemaal op naam van RTL 5 geweest.

Het AD meldt dat SBS 6-concurrent RTL 5 bijna de eigenaar was geweest van het programma Utopia. Dat is best vreemd, aangezien producent John de Mol aandeelhouder is van de SBS-zendergroep.

Moeizame relatie

Lange tijd boterde het niet goed tussen John de Mol en Sanoma (mede-eigenaar SBS). Sanoma zou de deal hebben tegengewerkt. Dan gaan we toch naar de concurrent! moet John de Mol toen gedacht hebben. Maar dat pakte anders uit: “Toen we naar RTL stapten, zei SBS ineens: ‘laten we het tóch maar doen’, aldus John de Mol.

Alles is weer goed

De slechte relatie tussen Talpa, van eigenaar John de Mol, en Sanoma zou zijn ontstaan toen Talpa Sanoma vorig jaar uit wilde kopen. Volgens de Mol is de relatie nu hersteld en kunnen de twee weer samen door één deur.

Populair in binnen- en buitenland

Utopia is in Nederland sinds de start in januari 2014 een groot succes. Ook het buitenland is enthousiast. John de Mol verkocht zijn programma al aan Amerika, Duitsland en Turkije.

Reageren