Utopiaan Ruud troost huilende ex Billy: "Liefdesverdriet heeft tijd nodig"

25 juli 2016 12:25 | amusement | Door Televizier

© Screenshot Utopia

Billy is weer terug in realityshow Utopia en brengt veel tijd door met haar ex-vriend Ruud, die al eerder zijn rentree maakte. Door hun hereniging wordt Billy geconfronteerd met onverwerkt liefdesverdriet.

Billy keerde vrijdag terug in het 'beloofde land' en het weerzien met Ruud valt haar zwaar. "Ik heb iemand gekwetst waar ik heel veel van hou", realiseert Billy zich als ze met haar ex in een schommelstoel ligt. "Dat is iets wat ik mezelf moeilijk kan vergeven. En het is heel confronterend dat wat ik niet meer heb, wél hier rondloopt."

Knuffelen

Ruud, die een referendum onder de kijkers uitschreef om Billy terug te halen, benadrukt dat hij de kunstenares allang niets meer kwalijk neemt. "Ik heb je wel teruggehaald hè? Als ik echt zo boos was, had ik dat nooit gedaan." In tranen reageert Billy: "Maar misschien maakt dat het ook juist wel ingewikkeld. Ik heb heel erg de drang om aan je te zitten, om je te knuffelen, vast te houden. Maar dat voelt nu onnatuurlijk en daar schrik ik van."

Liefdesverdriet

"Je mag me elke dag knuffelen hoor", troost Ruud zijn ex-geliefde. "Dat weet ik ook wel", snikt Billy, "maar ik wil het niet ingewikkelder maken dan het is." Ruud denkt dat het op termijn wel goed komt tussen de twee: "Liefdesverdriet heeft maar één ding nodig en dat is tijd." Hij ziet een vriendschap met Billy wel zitten.

Vervangbaar

Maar tot dusver heeft de kunstenares nog last van jaloezie. "Ik vind het moeilijk om je te horen lachen met een ander", zegt ze. "Dan voelt het alsof mijn plaats is ingenomen. Dat wil ik niet hardop zeggen, maar het is wel zo: ik ben vervangbaar en dat is lastig."

Meer over