Utopiakoppel Bas en Do in Nederland Verhuist

23 maart 2018 09:52 | amusement | Door Televizier

© YouTube Utopia

Dominique Gruter en Bas Veldhoven vonden de liefde in realityprogramma Utopia en kochten na het programma hun droomhuis in Haarlem. Hoewel Bas zich drie dagen later weer op liet sluiten in Utopia, is hun huizenjacht vanavond te zien in AVROTROS-programma Nederland Verhuist.

“We begonnen met 114 camera’s in een huis en ik wilde na Utopia niets liever dan een eigen plek met Bas,” zegt Dominique. “Ik heb nog nooit met zo veel liefde iemands was gedaan!” Met haar grote liefde Bas ging ze in september op missie; ze vielen voor een klushuis in Haarlem.

Terug naar Utopia

De verhuizing was voor Bas maar van korte duur. Nadat ze op 22 januari de sleutel kregen, liet Bas zich drie dagen later opnieuw vrijwillig opsluiten in de Utopia-loods. Zijn doel? Op 1 juni als winnaar het programma verlaten. Zijn terugkeer valt Do zwaar. “Ik heb alles voor hem achtergelaten. Mijn familie woont hier niet, ik ken bijna niemand. Ik ben echt vanaf punt nul begonnen. Nu ben ik een sterke en zelfstandige vrouw, maar zo'n verhuizing hakt er flink in.”

Livestream

Nog 70 dagen moet Do wachten tot ze écht met Bas aan een eigen leven buiten de camera’s kan beginnen. Tot die tijd volgt ze hem via de livestream. “En ik houd een dagboek bij voor mezelf, zodat hij kan teruglezen wat ik heb beleefd. Dat is wel zo eerlijk. Ik probeer van ons huis een thuis te maken. Maar dat lukt niet, want hij is er nog niet.”

Nederland Verhuist

Vanavond is het stel nog wel samen te zien in Nederland Verhuist. Het programma volgt verhuizingen vanaf de voorbereiding tot het emotionele afscheid van de oude stek, en in het geval van Bas en Do ook van elkaar.

Nederland Verhuist is vanavond om 22.30 uur te zien op NPO 1.

Meer over