Vader Carice en Jelka van Houten overleden

Theodore James van Houten is vorige week donderdag op 63-jarige leeftijd overleden. Theodore was filmjournalist, schrijver en musicoloog én de vader van Carice en Jelka. 

Theodore van Houten, Tiedel voor intimi, was al een tijd ziek en zijn dood kwam niet onverwacht. Zijn Engels klinkende voornamen dankte hij aan zijn Schotse moeder. 

Alice in Wonderland

Van Houten was de belangrijkste Nederlandse kenner van filmmuziek van de stomme film. Hij werkte als musicoloog bij Het Gelders Orkest en bij het Brabants Orkest, was programmamaker bij Radio 4 en schreef elf boeken, waarvan het merendeel ging over muziek en zwijgende film. Zijn laatste boek Walt, Jean en de Sprookjeswinkel - De Bosrandcup dateert van oktober 2015 en was opgedragen aan zijn kleinkinderen. Van Houten was toen al te ziek om de presentatie bij te wonen.

The End

Carice en Jelka van Houten plaatsten vandaag een toepasselijke overlijdensadvertentie in de Volkskrant met als titel 'The End', met daaronder de tekst 'Lieve papa, nu ben je van altijd'. Theodore van Houten is in besloten kring gecremeerd. 

Reageren