Vaginale zepen in nieuw programma De medicijnmannen

8 februari 2017 12:36 | amusement | Door Televizier

© Wim Kluvers

Last van haaruitval of ruikt het daar beneden niet zo fris? Sofie van den Enk (36) onderzoekt de werking van medicijnen op deze kwaaltjes in het nieuwe programma De medicijnmannen. 

Sofie presenteert het tv-programma samen met Marlijn Weerdenburg (bekend van Danni Lowinski) en Daan Nieber. Hij is ook al een collega van Sofie in Keuringsdienst van waarde. Het trio gaat op zoek naar de waarheid achter de marketing en werking van medische producten. 

Vaginale zepen

In De medicijnmannen leggen de drie onder meer vaginale zepen, producten tegen kalknagels en slechte adem onder de loep. In het AD zegt Sofie “Je kan ze allemaal bij de drogist kopen en denken: had ik hier last van? Ja, zegt dat product. De consument gaat daar al snel in mee en voor je het weet zit je met allerlei ingebeelde klachten. Wij gaan kijken of die middeltjes überhaupt werken en we doen echt veldwerk.”

Oorreiniging

Op Instagram plaatste Sofie alvast een voorproefje van dat echte veldwerk. In Japan onderging ze een oorreinigingsritueel, waarin een Japanse vrouw het oor van Sofie te lijf gaat. En wat daar allemaal uitkomt?

 

Intieme zone

Toch was dat niet het meest gênante wat Sofie stond te wachten. Voor de eerste aflevering onderwerpt de presentatrice zich aan middeltjes voor de intieme zone. “We kennen allemaal die reclames. ‘Hou je ook van een fris gevoel in je vagina?’ Ja, wie niet eigenlijk? Maar hebben wij als vrouw dan allemaal een probleem? 

Keuringsdienst van waarde

De medicijnmannen is een variant op het succesvolle tv-programma Keuringsdienst van waarde. De verslaggevers, waaronder Sofie van den Enk en Daan Nieber, doen daarin onderzoek naar de productie van voedsel en stellen misstanden aan de kaak. 

De medicijnmannen is vanaf 16 maart te zien op NPO3

Meer over