Valerio maakt gekke geschiedenisshow

14 juni 2016 16:48 | amusement | Door Televizier

© Annemieke van der Togt/BNN

Valerio Zeno presenteert deze zomer het nieuwe programma Rare jongens, waarin komieken Leo Alkemade en Lieven Scheire de geschiedenis een stuk minder saai maken.

Vorige week werd bekend dat Valerio Zeno niet langer Proefkonijnen presenteert, maar hij hoeft zich niet te vervelen als spelleider van Rare jongens.

Opdrachten

Wekelijks stelt Zeno de vaste panelleden Leo en Lieven op de proef over de geschiedenis van de afgelopen 7000 jaar. Droge feitjes kunnen de komieken niet redden, ze moeten legendarische legendes zien te ontkrachten, klassieke foto's van even zo onvergetelijk commentaar voorzien en oude uitvindingen testen.

Op pad

Ook gaan ze iedere week de straat op de meest uiteenlopende opdrachten uit te voeren: zoek een Rubensvrouw, vind een lookalike van een historische held en ga een duel met elkaar aan in een historisch fort... met paintballgeweren. 

Bart Gielen

In de studio houdt historicus Bart Gielen de punten bij en vertelt hij hoe het allemaal echt gebeurd is. Daarnaast verwelkomt Rare jongens wekelijks een BN'er als gastpanellid.

Rare jongens is vanaf donderdag 17 juli wekelijks te zien om 20.50 uur op NPO 3.

 

Meer over