Valerio nieuwe presentator Over Mijn Lijk

Valerio Zeno volgt Patrick Lodiers op als presentator van het aangrijpende BNN-programma Over Mijn Lijk. ''Het is heel zwaar'', aldus Lodiers.

Patrick Lodiers maakt de overstap van BNN naar KRO-NCRV, en dus moest de jongerenomroep op zoek naar een nieuwe presentator voor Over Mijn Lijk. Valerio is de gelukkige, hij mag het zesde seizoen van het bijzondere programma presenteren.

Valerio

In Over Mijn Lijk gaat Valerio Zeno terminaal zieke jongeren volgen, wat volgens Patrick Lodiers absoluut niet makkelijk is. "Het is heel zwaar. Je leert vijf mensen kennen en je hebt daar echt indringende gesprekken mee. Je leert ze net kennen en ze hebben echt heel weinig tijd, dat weten ze. Dus elk gesprek dat je met ze voert, is gelijk raak. Dat is mooi, maar dat maakt het ook zwaar", vertelt hij in De Wereld Draait Door.

Over Mijn Lijk

Het vijfde seizoen van Over Mijn Lijk wordt momenteel uitgezonden. Patrick Lodiers vertelt dat alle jongeren die in het programma te zien zijn, inmiddels zijn overleden. "Zolang je nog met ze kan praten, geven ze je nog hoop. Maar op een gegeven moment zijn ze dood en zie je de lege plek die ze achter laten bij familie, vrienden en geliefden. Dat vind ik heel moeilijk om te zien."

Patrick Lodiers vertelt ook dat De Wereld Draait Door weer op NPO 3 moet worden uitgezonden.

Meer over:

Reageren