Aldus televisiekenners

Van Kooten en De Bie verkozen tot beste tv-duo allertijden

19 Mei 2020 09:16 | amusement | Door Jef Willemsen

© ANP
Kees van Kooten en Wim de Bie hebben er een nieuwe prijs bij: de komieken zijn uitgeroepen tot het allerbeste duo uit de Nederlandse televisiegeschiedenis.

Een jury van negen televisiekenners boog zich namens de VARA over de kwestie welke twee televisiemakers de afgelopen 70 jaar de meeste impact hebben gemaakt op de buis.

Zestig duo's

Er viel heel wat te kiezen: in totaal waren er zestig televisieduo's in de race: van Carlo & Irene en Bassie & Adriaan tot Koefnoen-sterren Paul Groot & Owen Schumacher en Barend & Van Dorp. Doorslaggevende factor in de verkiezing was de vraag hoe lang de stellen samen waren en wat hun impact op de Nederlandse tv is geweest.

Top 3

Met die criteria was de eerste plek voor Koot & Bie die dertig jaar in diverse programma's satirische smaakmakers zijn geweest. De tweede plek was voor Frits Barend en Henk van Dorp die met hun journalistieke talkshow jarenlang een vaste waarde waren. Het brons is voor Arjan Ederveen en Tosca Nitterink die generaties vermaakten met Theo & Thea en cult-televisie als Borreltijd en Creatief met Kurk.

Meer over