Vanavond in Pauw: wielrenners wel, Yuri van Gelder niet

22 Augustus 2016 09:32 | amusement | Door Televizier

© VARA- Annemieke van der Togt

Vanavond trapt talkshow Pauw af met een nieuw seizoen. De eerste uitzending, die uitgezonden wordt bij NPO 1, staat in het teken van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Wielrenners Tom Dumoulin en Annemiek van Vleuten zijn te gast, turner Yuri van Gelder bedankte.

Tom Dumoulin was deze zomer een populair gespreksonderwerp. De wielrenner kwam hard ten val tijdens de Tour de France en leek niet op tijd fit voor de tijdrit in Rio, waarvoor hij een van de favorieten was. Uiteindelijk pakte hij zilver. Tom Dumoulin komt in elk geval. Het meisje wat zo ongelooflijk ten val kwam op de fiets (Annemiek van Vleuten, red.) ook", aldus de presentator.

Yuri van Gelder

Jeroen Pauw hoopte dat turner Yuri van Gelder ook zou aanschuiven, maar 'Lord of the Rings' paste hiervoor. Van Gelder was een hot topic tijdens de Spelen, nadat hij weggestuurd werd wegens het breken van de huisregels. 

Appjes

Interesse in een tafelgesprek heeft Van Gelder niet. “Helaas niet. Het is niet gelukt, nee", vertelde Pauw bij BNR Nieuwsradio. "We zijn bezig op allerlei mogelijke manieren. Je moest eens weten hoeveel appjes ik naar Yuri stuur om te zeggen dat hij gewoon moet komen.“

Maurits Hendriks

Jeroen Pauw zag al knallende kijkcijfers met Yuri van Gelder en chef de mission Maurits Hendriks aan tafel, maar dit feestje gaat niet door. “Idealiter zou je de turncoach, Maurits Hendriks en Yuri van Gelder met z’n drieën aan tafel hebben zitten, maar ik denk niet dat het snel gaat lukken.”

Het nieuwe seizoen van Pauw begint vanavond om 23.00 uur bij NPO 1. 

Meer over