'Geestdodende man'

Vandaag Inside Oranje-duo zaagt collega-analist Marco van Basten af

19 juni 2024 14:56 | amusement | Door Redactie Televizier

© Talpa

Marco van Basten schuift tijdens het EK 2024 in Duitsland geregeld aan bij NOS Studio Fussbal van de NOS. De analist, normaliter werkzaam bij Ziggo Sport, liet volgens collega-analisten René van der Gijp en Johan Derksen aan de tafel in Baarn geen onuitwisbare indruk achter. Zij zijn zelfs van mening dat de voormalig topvoetballer niets toevoegt.

“Je bent analist om voorbereid te komen en de mensen te vertellen wat je gezien hebt en hoe je er tegenaan kijkt”, zegt René van der Gijp in Vandaag Inside Oranje. Dat Van Basten bij de collega’s van de NOS zei niet voorbereid te zijn toen hem naar het Nederlands elftal werd gevraagd, is volgens de oud-voetballer absoluut een no-go. “Dat kan niet, je zit wel ergens voor.”

Status 

Johan Derksen gaat er daarna met de botte bijl overheen. “Van Basten is zo’n grote naam dat eigenlijk alles wat hij doet blijft geniaal en goed.  Het is een vervelende, geestdodende man wanneer hij zit te praten. Hij heeft nog nooit iets leuks over voetbal gezegd.  Het was een grote voetballer. Als trainer was hij helemaal niets, maar als analist ook niet. Hij zit er puur op zijn status. Dat gaat nu afbrokkelen, want hij heeft niks te melden.”

Meer over