In reptiel en roer

Varaan Johan zorgt voor angstige momenten bij Jinek

18 maart 2023 15:14 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Een bijzonder moment bij Jinek: de verschijning van Freek Vonks huisdier Johan bracht zoveel teweeg dat professioneel talkshowgast Angela de Jong voor haar eigen veiligheid van tafel ging. 

Freek Vonk kwam ter promotie van zijn nieuwe NPO zaterdagavondprogramma Freeks saturday night safari langs bij Jinek. De bioloog was niet alleen, hij had speciaal voor de gelegenheid zijn witkeelvaraan Johan meegenomen die gaandeweg het gesprek zijn opwachting maakte.

Oude bekenden

Eva en Johan zijn oude bekenden: in de 2.5 jaar dat ze samen was met Vonk zorgde ze als hij op reis was voor alle huisdieren. Ze haalde zonder te knipperen herinneringen op aan hoe ze Johan ontdooide eendagskuikens en ratten voerde. Ook kon ze zich nog precies herinneren hoe heftig de ontlasting van de varaan rook en dat ze de uitwerpselen pas kon benaderen als ze haar gezicht met drie theedoeken bedekt had.

Angela de Jong

Eva schrok dan ook niet toen Vonk het imposante dier voor haar op tafel zette. Dat was bij tafelgast Angela de Jong wel anders. De doorgaans onverstoorbare tv-recensent van het AD gaf vooraf al aan bang te zijn voor zo'n beetje alle dieren. Toen Johan parmantig en behoorlijk snel over de tafel paradeerde schoot Angela op van tafel. Voor haar eigen veiligheid nam ze plaats tussen het publiek tot Freek het dier weer meenam naar de kleedkamer.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door RTL Talkshow (@rtltalkshow)

Meer over