Vechtscheidingen en gruwelijk gesnurk in reportage Metropolis

In Nederland eindigt een op de drie huwelijken in een scheiding. Ook voorbij de grens blijven echtelieden lang niet altijd bij elkaar.

Metropolis onderzoekt waarom mensen in Nepal, India en de Verenigde Staten uit elkaar gaan.

Indiaas gekibbel

De Indische Preeti heeft een duidelijke reden. Haar man Gupreet snurkt gewoon te veel. Geruzie alom. Nu heeft ze haar spullen gepakt en is bij haar broer gaan wonen. Als Metropolis-correspondent Jasvinder het kibbelende koppel opzoekt, blijkt dat de twee over elk wissewasje de grootste mot hebben.

Amerika

De Amerikaanse Shannon en haar ex-man ruziën over een serieuze zaak: wie krijgt de voogdij over de kinderen? Shannon heeft advocaat Lawrence Goodwin ingeschakeld. Al tien jaar rijdt hij met een busje door de stad om service aan huis te kunnen bieden.

Nepal

In Nepal hebben Kamlesh en Shialja geen advocaat nodig. Pa voert hier het woord. Hij heeft dochter Shialja uitgehuwelijkt en stelt het bepaald niet op prijs dat haar man de verbintenis alweer wil verbreken. Hij bemiddelt tussen man en vrouw. Waarom? 'Toen ik mijn dochter heb weggegeven, heb ik een zoon aangenomen. Dus het is mijn taak om hen te helpen met hun relatieprobleem', legt hij uit.

Tip

Ook voor andere ruziënde echtparen heeft pa nog wel een tip. 'Je moet eerst jezelf verbeteren. Wees wijs en leer compromissen sluiten.'

Metropolis, 20.55 uur (Nederland 3)

Reageren