Veel Emmy-nominaties voor Game of Thrones

10 juli 2014 16:18 | amusement | Door Televizier

Game of Thrones is in maar liefst 19 categorieën genomineerd voor een Emmy, de belangrijkste tv-prijs in de Verenigde Staten.

Het nieuws werd vandaag gepresenteerd tijdens de jaarlijkse bekendmaking van de nominaties. Naast Game of Thrones maken ook andere series als Breaking Bad, Fargo en House of Cards kans op voldoende prijzen. Fargo-de-serie ontving eerder al veel awards tijdens de jaarlijkse Television Critics Awards.

HBO

HBO is genomineerd voor maar liefst 99 Primetime Emmy Awards. De mooiste prijs die het betaalkanaal kan winnen is de Emmy in de categorie dramaserie, het belangrijkste genre. Namens de zender zijn Game of Thrones en True Detective genomineerd. Beide reeksen nemen het op tegen Breaking Bad, Downton Abbey, House of Cards en Mad Men.

Beste acteur

Kevin Spacey maakt dit jaar een grote kans op de Emmy voor beste acteur. Zijn grootste concurrent is Bryan Cranston, Walter White in Breaking Bad.

Netflix

Netflix stijgt alsmaar in prijs, het is dan ook logisch dat de series kwalitatief steeds sterker worden. Dit jaar doet de streaming videodienst het uitzonderlijk goed. Het bedrijf sleepte maar liefst 31 nominaties binnen, met name voor House of Cards, de omstreden politieke dramaserie met Kevin Spacey en Robin Wright en Orange is the New Black, het populaire gevangenisdrama.

The Voice

The Voice is genomineerd in tien verschillende categorieën, waaronder die van beste amusementsprogramma. Het talentenprogramma van John de Mol ging vorig jaar al met de prijs naar huis. 

Emmy’s

De Primetime Emmy Awards worden in de nacht van maandag op dinsdag 26 augustus (tussen 2:00 en 5:00 uur Nederlandse tijd) uitgereikt. Het gala is in Nederland live te volgen via HBO.

Tijdens de Daytime Emmy Awards werd de populaire Amerikaanse soap the Young and the Restles de grote winnaar van de avond.

Meer over