Traantje

Veel lof voor openheid André van Duin in Matthijs gaat door

24 januari 2021 09:53 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© BNNVARA
Televisiekijkend Nederland had best wat dingetjes aan te merken op Matthijs gaat door, maar toch overheerste het goede gevoel over het nieuwe programma van Matthijs van Nieuwkerk. Dat was vooral te danken aan de aanwezigheid van André van Duin.

Vooral de openheid van de 73-jarige duizenpoot werd geprezen op social media. André sprak over het verlies van zijn man Martin Elferink en zijn eigen ziekte, waarvoor hij begin dit jaar onder het mes ging. “Je verwacht het helemaal niet, je bent met Martin bezig en dan maak je mee hoe het mis kan gaan. En dan niet veel later maak je het zelf mee; in een mildere vorm, want bij mij was het nog niet uitgezaaid.”

Emotie

Nadat Matthijs doorging over het overlijden van Martin, kon Van Duin zijn tranen niet bedwingen. Juist die oprechtheid zorgde voor veel positieve reacties. Ook moest Matthijs het ontgelden, omdat hij volgens de kijkers wel heel erg zat te vissen naar emotie bij Van Duin.

Steun 

Later in de uitzending bedankte Van Duin de mensen die hem de afgelopen tijd hebben gesteund door middel van appjes, post en mails. Daar heeft hij veel aan gehad. "Heel, heel, heel hartelijk bedankt voor de steun".

Meer over