Presentator spreekt voorkeur uit

Verlinde over 6 Inside: "begin wat later"

23 februari 2019 12:05 | amusement | Door Wietse Zuidberg

© William Rutten
Het wil niet echt vlotten met de kijkcijfers van 6 Inside op SBS 6. Presentator Albert Verlinde denkt dat het misschien kan helpen om het programma iets later te programmeren.

Het nieuwbakken programma van Verlinde en Jan Versteegh begint nu elke werkdag om 18.00 uur, maar volgens de shownieuwskenner zou een iets later tijdstip wellicht handiger zijn. "Als ik naar mezelf kijk, dwaal ik pas na het nieuws van 18.00 uur langs de verschillende zenders. Ik zou zeggen: begin wat later, want de kijker komt nu nergens vandaan", zo zegt Verlinde in het AD.

Primeurs in 6 Inside

Intussen heeft de hele wereld een mening over het programma. Zo wordt er onder meer gezegd dat er weinig primeurs worden gebracht.  "Ik hoorde Angela de Jong in de AD Media Podcast ook roepen dat wij nauwelijks primeurs brengen, maar het was echt meer dan alleen het nieuws dat Peter van der Vorst de nieuwe zenderbaas van RTL zou worden. Ik herken me niet in die kritiek", zegt hij in de krant.

Kijkcijfers

Afgelopen donderdag wist de reguliere uitzending van 6 Inside slechts 101.000 kijkers aan zich te binden. Op vrijdag waren dat er 111.000.

Meer over